_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Overdekte rabarbertaart

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel mei

 

Nagerecht

Gebak - Eieren - Fruit

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr bloem, 200 gr solo (of andere plantaardige boter), 1 dl water, een snuifje zout.

Voor de vulling: 4 stelen rabarber (± 400 gr), 50 gr boter, 220 gr witte suiker, 1 pakje vanillesuiker, 2 eieren.

Voor de afwerking: 1 eierdooier.

BEREIDING :

Snij de solo in blokjes en doe in een kom samen met het zout en het water.  Voeg de bloem erbij (maar hou een paar lepels apart).  Kneed er nu een deeg van en strooi af en toe wat van de bloem over het deeg zodat het minder aan de handen kleeft.
Vorm een bol met het deeg en laat enkele uren of een nacht rusten in de koelkast.

Maak de vulling: de boter smelten samen met de suiker , neem de pot van het vuur en klop er de eieren door.  Snij de rabarber in stukken van 1 cm en meng door de saus.

Snij de bol deeg middendoor, bestrooi het werkblad met een lepel bloem en rol het deeg uit tot je er een ronde taartvorm van 28 cm mee kunt beleggen.  Plooi de randen omhoog en giet de saus met de rabarber op het deeg.
Rol de andere helft van het deeg uit en bedek de taart ermee.  Knijp beide deeglappen aan elkaar.  Klop de eierdooier los in wat water en smeer dit op de bovenkant van de taart.

Bak de taart gedurende 35 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.  

De taart ontvormen en bestrooien met grof suiker terwijl ze nog warm is.

 

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina