_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Peertjes in de rode wijn

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu in de herfst

 Mijn menu in foto's   

 

Bij- of nagerecht

Fruit - Bijgerecht - Nagerecht - Eenvoudig

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1 kg peren, ¼ l rode wijn, 100 gr suiker, 3 kruidnagels, 6 jeneverbessen, een weinig kaneelpoeder.

BEREIDING :

De peren schillen, halveren en het klokhuis verwijderen.  In een pot doen en de suiker erover strooien, samen met rode wijn en 2 dl water.  De kruidnagels, jeneverbessen en kaneelpoeder erbij doen en op een zacht vuurtje gaar stoven (afhankelijk van het soort peren, tussen ½ en 1½ uur).

De peren in het sap laten afkoelen.

Warm op te dienen als begeleider van een wildschotel.  Het sap kan eventueel gebonden worden met wat maļzena, de peren in een schaal leggen en er wat van de saus overgieten.  

 

Variante : opdienen als nagerecht, eventueel met vanille-ijs

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina