_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Perentaart met amandelen

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de herfst

 

 

Nagerecht

Gebak - Eieren - Fruit - BelgiŽ

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

Voor het deeg : 150 gr suiker, 150 gr zelfrijzende bloem, 75 gr boter, 3 eieren, 6 eetlepels sap van de peren.

Voor de vulling : 50 gr boter, 50 gr amandelschilfers, 50 gr donkerbruine suiker, 600 gr gestoofde peren (1 kg stoofperen, 200 gr suiker, 1 eetlepel citroensap). 

BEREIDING :

De peren schillen, halveren en het klokhuis verwijderen.  In een pot doen en de suiker erover strooien, samen met het citroensap en 2 dl water op een zacht vuurtje gaar stoven.

Beginnen met de vulling : de gesmolten boter in een taartvorm doen en deze er volledig mee invetten.  De geroosterde amandelschilfers over de bodem verdelen en de bruine suiker er opstrooien.  3 halve peren apart houden, en de rest in stukken in de taartvorm leggen.

Een deeg maken van de bloem, de suiker, de zachtgemaakte boter, de eieren en 6 eetlepels perensap.  Dit over de peren in de taartvorm gieten.

Gedurende 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 170įC.

Uit de oven halen en Ĺ uur laten rusten.  Omkeren op een taartschaal en de 3 halve peren op de taart leggen ter versiering.

Serveersuggestie :  kan warm met vanille-ijs of koud opgediend worden

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina