_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Peulerwtjes met gepocheerd ei

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

 Een "Specialleke"

 Dagschotel juli

 

Voorgerecht

Groenten - Eieren - Voorgerechten - Vegetarisch - Eenvoudig - BelgiŽ

1 persoon

 

 BENODIGDHEDEN :

Een handvol verse peulerwtjes, enkele lente-uitjes, een klontje boter, 1 ei, peper en zout

T u i n k r u i d e n :   bieslook

BEREIDING :

De peulerwtjes schoonmaken en van de draad ontdoen, de lente-uitjes spoelen en in stukken snijden.

Laat de boter smelten in de kookpot en doe de lente-uitjes erin.  De peulerwtjes hier bovenop leggen, kruiden met peper en zout.
Met deksel op de pot ongeveer 10 minuten laten sudderen.  
Ondertussen water aan de kook brengen in een open pan, als het kookt de pot van het vuur nemen en er een geutje azijn bijdoen.  Het ei hierin breken en gedurende 4 ŗ 5 minuten pocheren (opnieuw op het vuur zetten, maar niet meer laten koken).

Leg de peulerwtjes op een bord en doe er het gepocheerde ei bovenop.  Snipper nog wat bieslook op het ei en warm opdienen.
 

Serveersuggestie :  geef er stokbrood of geroosterd brood bij

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Pinot Grigio)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina