_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Salade Niçoise

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Aardappelen - Eieren - Groenten - Vis - Salades - Voorgerechten - Frankrijk

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

4 tomaten, 4 aardappelen, 4 eieren, 1 blikje tonijn, een klein blikje ansjovis, 16 zwarte olijven, 1 ajuin, 250 gr groene boontjes

Vinaigrette : 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn, 1 koffielepel mosterd van Dijon, peper en zout.

BEREIDING :

De aardappelen schillen en gaarkoken, de boontjes in twee stukken snijden en beetgaar koken, de eieren hard koken; daarna alles laten afkoelen.

De tomaten in 8 stukken snijden, de aardappelen en de eieren in 4 stukken snijden en samen met de boontjes over 4 borden verdelen, of op 1 groot bord schikken.

Maak een vinaigrette en verdeel deze over de salade.

De ajuin in schijven snijden.  Eerst de stukken tonijn over de groenten strooien, dan de ringen ajuin en tenslotte de zwarte olijven en de ansjovis.

 

Serveersuggestie :  kan ook als maaltijdsalade geserveerd worden (gebruik dan wat meer aardappelen)

Variante : aardappelen of boontjes vervangen door sla of komkommer 

Variante : opdienen als maaltijdsalade, eventueel de hoeveelheden vergroten

Wijntip : een droge rosé of droge witte wijn (vb van de  Loire)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina