_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Taartje met paddestoelen

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de herfst

 

 

Voorgerecht

Groenten - Voorgerecht - Vegetarisch

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

300 gr gemengde paddestoelen, 2 kleine uien, 40 gr boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepels rode wijnazijn, 2 eetlepels vers geraspte Parmezaan, 1 vel bladerdeeg, peper en zout.

BEREIDING :

Rol het bladerdeeg uit in de vorm van een vierkant van ongeveer 20 cm en bak 10 min in een voorverwarmde oven van 200░C.

Halveer de uien en snij ze in dunne schijfjes.  Verhit de olie in een pan en voeg de uien en de azijn toe.  Laat 10 minuten zachtjes stoven.  Haal ze uit de pan en leg op een keukenpapier.  Bak de paddestoelen in  de boter, ongeveer 8 minuten.  Schep ze uit de pan en leg ze ook op keukenpapier.

Meng de uien en de paddestoelen, breng op smaak met peper en zout.  Verdeel ze over de gebakken deegbodem (laat rondom een rand van 2 cm vrij).  Bestrooi met de Parmesaan en bak nog eens 10 minuten op 200░C.

Bestrooi met gedroogde oregano, snij in 4 stukken en dien warm op.

 

Wijntip : een droge witte wijn (vb Chenin blanc) of een droge rosÚ

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina