_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Varkensniertjes met mosterd en jenever

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Dagschotel

 Mijn menu in foto's    

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - BelgiŽ - Jeneverkeuken

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 of 3 varkensniertjes, 2 middelgrote ajuinen, 30 gr boter, 2 eetlepels graantjesmosterd, 4 cl jenever, peper en zout.

BEREIDING :

De varkensnieren in de lengte middendoor snijden en alle witte delen weghalen.  Het vlees spoelen en dan in stukken snijden van ongeveer 2 cm.

De boter verhitten in een pan, de stukken varkensnier toevoegen en al roerend op hoog vuur gedurende enkele minuten rondom bruin bakken.  Dan de fijngesneden ajuin toevoegen en ook een paar minuten laten meebakken.

Kruiden met peper en zout, de mosterd en jenever erbij doen en aan de kook brengen.  Met deksel op de pan gedurende 30 minuten laten sudderen.

De saus binden met wat maÔzena.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelpuree, gebakken aardappelen of gekookte rijst

Variante : varkensniertjes in de Porto

Wijntip : een krachtige rode wijn (vb. een Lalande de Pomerol)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina