_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Vette darmen / Varkensdarmen

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Vette darmen

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 Mijn menu in foto's

 

Hoofdgerecht

Vlees - Eenvoudig - BelgiŽ

1 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

200 gr (gekookte) vette darmen, 1 ajuin, 1 eetlepel azijn, peper  

BEREIDING :

De darmen in stukken snijden van 2 ŗ 3 cm en deze in een braadpan zachtjes opwarmen (zonder toevoeging van vetstof).

Als er wat vet gesmolten is, de fijngesneden ajuin er door roeren, kruiden met wat peper van de molen en op een hoger vuur gedurende 5 minuten bakken.

Omroeren en dan nog enkele minuten laten verder bakken tot de darmen en ajuin hier en daar bruin kleuren (vette darmen zijn op hun best als ze licht krokant gebakken zijn).

Neem de braadpan van het vuur, roer er nu de azijn door en dien warm op.

 

Serveersuggestie :  met bruin brood

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Riesling)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina