_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Vlaamse rijstpap

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu in de lente

 

Mijn 50e verjaardagsmenu

 Mijn menu in foto's 

 

Nagerecht

Rijst - Zuivelproducten - Nagerecht - Belgi

4 6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1 l melk (is best met volle melk), 150 gr rijst, 80 gr suiker, 1 kaneelstok, 1 doosje saffraan, 1 zakje vanillesuiker.  

BEREIDING :

Breng de melk aan de kook en voeg er dan de rijst, saffraan en kaneelstok bij.  Gedurende 25 30 minuten zachtjes laten koken, hierbij regelmatig roeren.

De suiker toevoegen en nog een minuut laten doorkoken.

De rijstpap in een grote kom gieten of in afzonderlijke kommetjes scheppen.

 

Serveersuggestie : kan zowel warm als koud opgediend worden,  geef er bruine suiker bij 

Variante : wens je een dikkere rijstpap, gebruik meer rijst en laat 5 minuten langer koken

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina