07u00
- 07u30 |
Koffie
of Chocolademelk
(en bij koud weer nog een Marc de Champagne) |
07u30
- 08u45 |
Druiven
plukken bij meestal nog fris weer.
De zon komt op, prachtig begin van de dag.
(dit is gewoonlijk de meest productieve tijd van de dag) |
08u45
- 09u15 |
Ontbijtbuffet
in de wijngaard.
Stokbrood met een tiental soorten charcuterie.
Camembert met een beker 'Coteaux Champenois'.
(rond een vuurtje bij koud weer, onder een tent bij regenweer) |
09u15
- 12u30 |
Druiven
plukken bij meestal behoorlijk weer,
maar zelfs bij regen wordt er gewoon doorgewerkt.
(het laatste uur wordt dit al heel zwaar,
vooral de eerste dagen, later gaat het soepeler) |
12u30
- 14u00 |
Wortelsalade
Cassoulet (eendenworst, varkensgebraad, bonen en tomatensaus)
Coteaux Champenois
Camembert
Mokkagebak
Koffie |
14u00
- 17u30 |
Druiven
plukken bij meestal vrij warm weer,
soms kan het zelfs al te warm worden tussen de wijnranken.
(vanaf 16 uur wordt het steeds lastiger,
maar de gedachte aan de volgende stap maakt dit veel lichter) |
17u30
- 18u30 |
Een
eerste glaasje champagne van de dorst,
daarna nog eentje voor de sfeer,
en dan gewoon verder omdat het lekker is. |
18u30
- 19u30 |
Een
warme douche, even ontspannen,
en dan op weg naar een gezellige avond,
samen met de familie aan tafel. |
19u30
- 22u00 |
Avocado
salade
Parmentier gehakt, gemengde salade
Canon Fronsac
Brie
Flan caramel met cake
Koffie
Eau de vie Mirabelle
Champagne "Padovani" Premier Cru Brut |