Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een dinsdag in mei
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Toastje met paté
(K) |
1 snede brood
40 gr boerenpaté
4 augurkjes
|
Brood roosteren
en in 4 stukken snijden
Beleggen met de paté
en afwerken met een augurkje |
Met glas droge sherry
Domecq Fino N°2
Jerez de la Frontera
Espagna
|
Stoofpotje van paprika
met Feta
(W) |
1/2 rode paprika
1 tomaat, 1 sjalot
60 gr Feta, 1 eetlepel olijfolie
oregano, peper
|
Alle groenten fijn snijden
mengen met de olijfolie
en de kruiden
In ovenschotel doen
beleggen met kleine blokjes Feta
25 min bakken in de oven
aan 150 °C
|
Met glas droge rosé wijn
Boulaouane
Vin Gris
Maroc
|
Kippenfilet met
dragonsaus
Gekookte aardappelen
(W) |
1 kippenfilet
Kleine aardappeltjes
(extra aardappelen voor morgen)
|
Kipfilet
Volgens recept
Aardappelen koken |
Espresso
|
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Mokka)
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten met Italiaans espresso kannetje)
|
Met stukje chocolade |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
20u00 - 21u30 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|