_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Tom Yum met kip

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Tom yum

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de zomer

Mijn 50e verjaardagsmenu

 

 

Soep

Gevogelte - Soepen - Thailand

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

2 l bouillon van : 750 gr karkassen van kip, 4 stengels citroengras, 2 à 3 cm laos (of gember), 1 ui, peper en zout, 1 bouillonblokje van kip.

400 gr kippenfilet, 250 gr champignons, 1 pak lente-uitjes, 3 soeplpl citroensap, 1 soeplpl vissaus (of oestersaus), 1.5 dl kokosmelk (blikje), sambal oelek, verse koriander.

BEREIDING :

De ajuin in grove stukken snijden, het citroengras in schijfjes en de laos (of gember) in dunne plakjes.

Alle ingrediënten voor de bouillon in een pan doen en met water overgieten.  Laat gedurende 1½ uur zachtjes koken en daarna door een zeef gieten.

De rauwe kippenfilet in kleine stukjes snijden, de lente-uitjes in stukken van 2 cm en de champignons halveren (de grote in vier snijden).  Dit alles in de warme bouillon doen en 15 minuten zachtjes laten koken.

Op smaak brengen met het citroensap, de vissaus (of oestersaus) en de sambal oelek.  Nog even laten doorkoken en dan van het vuur de kokosmelk erdoor roeren.

 

Serveersuggestie :  net vóór het opdienen, garneren met verse korianderblaadjes

Variante : de kippenfilet vervangen door 400 gr visfilet en 8 gepelde scampi (hierbij ook kippenbouillon gebruiken)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina