_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Tom Yum met kip
BENODIGDHEDEN
: 2 l bouillon van
: 750 gr karkassen van kip, 4
stengels citroengras, 2 à 3 cm laos (of gember), 1 ui, peper en zout, 1
bouillonblokje van kip. 400
gr kippenfilet, 250 gr champignons, 1 pak lente-uitjes,
3 soeplpl citroensap, 1 soeplpl vissaus (of oestersaus), 1.5 dl kokosmelk
(blikje), sambal oelek, verse koriander. BEREIDING
: De ajuin in grove stukken snijden, het citroengras in schijfjes en de laos (of gember) in dunne plakjes. Alle ingrediënten voor de bouillon in een pan doen en met
water overgieten. Laat gedurende 1½
uur zachtjes koken en daarna door een zeef gieten. De
rauwe kippenfilet in kleine stukjes snijden, de lente-uitjes in
stukken van 2 cm en de champignons halveren (de grote in vier snijden). Dit alles in de warme bouillon doen en 15 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met het citroensap, de vissaus (of
oestersaus) en de sambal oelek. Nog
even laten doorkoken en dan van het vuur de kokosmelk erdoor roeren. Serveersuggestie : net vóór het opdienen, garneren met verse korianderblaadjes Variante : de kippenfilet vervangen door 400 gr visfilet en 8 gepelde scampi (hierbij ook kippenbouillon gebruiken)
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |