Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een donderdag in mei
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Stoofpotje van
oesterzwam en wijngaardslak
(W) |
100 gr oesterzwammen,
10 wijngaardslakken, look
gecondenseerde melk
|
Oesterzwammen stoven
in gecondenseerde melk,
de look en wijngaardslakken
toevoegen
Variante van recept
|
Met glas droge witte wijn
Bourgogne Aligoté
France |
Aspergesoep
(W) |
Met aspergebouillon
en eindjes van de asperges
(restjes van gisteren)
|
Aspergesoep maken
met een roux, de bouillon
en gecondenseerde melk
|
|
Gebakken pladijsfilet
Gemengde salade
Aardappelpuree
(W) |
2 pladijsfilets
Groene sla, witloof
Aardappelpuree
(uit de diepvries)
|
Pladijsfilet bakken in de boter
Salade klaarmaken
en aardappelpuree opwarmen |
Met glas droge rode wijn
Bourgogne Aligoté
France
|
Espresso
|
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Mokka)
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten met Italiaans espresso kannetje)
|
|
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
20u00 - 21u30 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|