Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een dinsdag in juni
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Drie bordjes "tapas"
(K) |
Bordje 1 : toast met hespensalade
& toast met pittasalade
Bordje 2 : fijne sneetjes
"Saucisson pur porc"
Bordje 3 : rauwe groentjes (wortel,
bloemkool, radijs) met dipsaus
|
Een keuze uit volgende tapas
|
Met glas droge sherry
Fino Amados
Jerez
España
|
Omelet met ajuin en kaas
Stokbrood
(W) |
1 ajuin, 2 eieren, olijfolie
50 gr gemalen Emmenthaler
peper, Provençaalse kruiden
|
Ajuin fijnsnijden
en even bakken in de olijfolie
Eieren opkloppen
en de kaas erdoor roeren
Op de ajuin gieten, kruiden
en zachtjes laten bakken |
Met glas droge rode wijn
Domaine des Bruyères
Chénas - Beaujolais
France
|
Mattentaart met koffie
|
2 eetlepels koffiebonen
(Java Caracoli)
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten)
|
Met Geraardsbergse Mattentaart |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
20u00 - 21u30 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|