_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Menu .. Gerecht .... Recept ...... Elke dag anders

  
Ik kook iedere dag voor 1 persoon.
Vandaag had ik op mijn menu : enkele restjes,
voldoende creativiteit, een beetje tijd en veel smaak.
  

 

  
Wat eet ik vandaag ?   ...   Maaltijdsalade   ...   heb je geen inspiratie meer ?
  
  
Menu voor één persoon op een vrijdag in juni
  
  
Welk gerecht kan ik nu eens klaarmaken ?   ...   hier enkele nieuwe ideeën !
  
Gerechtje Ingrediënten  Bereiding Opdienen

Aperitiefje
Borrelnootjes

(K)


Een handvol ongepelde aardnoten
1 limoen, rum Havana Club,
rietsuiker, verse munt

Volgens recept   Recept openen voor dit gerecht

  
Met ijsblokjes en rietje

 

Zeewolf in papillotte
Broccoli
Stokbrood

(W)

   
150 gr zeewolffilet
50 gr saucisson pur porc
8 blaadjes salie, olijfolie
1 Broccoli
(restje voor morgen, overbakken met kaas)

Een laagje salie op alu-folie
Besprenkelen met olijfolie
Eerst de dunne schijfjes worst
en dan de visfilet erop leggen
Papillotte dichtdoen en 30 min
bakken in de oven à 150 °C

Broccoli gaarkoken, kruiden
met peper en muskaatnoot   

  
Met glas droge rosé wijn

 

Cave du Châteaux Chénas
Beaujolais Rosé
France

 

Opdienen met stokbrood

Kaasbordje

(K)

   
Camembert au lait cru
Buche de chèvre
Affligem abdijkaas   

Kaasbordje schikken

Espresso

   
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Mokka)
   

Koffiebonen malen
(koffie zetten met Italiaans espresso kannetje)
   

Met stukje chocolade

  
Een dagschotel voor 1 persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
  
20u00 - 22u00 ( K ) = koud gerecht ( W ) = warm gerecht Klaargemaakt  voor  1  persoon
  
en natuurlijk kan dit ook als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
  

*   Klik op  Recept openen voor dit gerecht  voor recept   *                        *   Klik op  Korte uitleg bij dit gerecht  voor korte uitleg   *

 

 

   
Overzicht van alle dagschotels - Menu voor 1 persoon
    
  

   

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina

Ik had een laagje salie (vers uit mijn kruidentuin) op een aluminiumfolie gelegd, met olijfolie besprenkeld, bedekt met een paar dunne schijfjes “Saucisson pur porc” en dan de vis (zeewolffilet) erop gelegd, gekruid met peper van de molen.  Papillotte dichtgemaakt en in de oven gebakken.  Een paar takjes broccoli en stokbrood erbij. 

Daarna nog een klein kaasbordje (Camembert au lait cru, Buche de chèvre, Affligem abdijkaas) en een espresso met een stukje chocolade pur om af te sluiten.