_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Thaise visschotel
BENODIGDHEDEN
: 2
l visbouillon van 1,5 kg visgraten, peperkorrels, laurier, tijm, 1 ajuin, 1
wortel, peterselie, selder, sambal oelek, 1 soeplpl tomatenpuree. Saus
van 3 teentjes look, 2 cm laos (of gemberwortel), 2 wortelen, 1 koffielpl sambal
oelek, 1 soeplpl rietsuiker, 1 soeplpl vissaus. 600
gr visfilet met vel, 24 scampi, 200 gr oesterzwammen, ½ chinese kool, 1 pak
lente-uitjes, peper en zout, olie. BEREIDING
: Alle
ingrediënten voor de bouillon in een pot doen en met 2 l water overgieten.
Gedurende 2 uur zachtjes laten sudderen. Daarna de bouillon zeven. Doe
wat olie in de wok. Hierin de fijngesneden look, laos en wortelen 5
minuten roerbakken. Voeg de sambal oelek, de suiker en de vissaus toe.
Breng aan de kook met een paar lepels visbouillon. De
vis in stukken snijden van 3 cm. Verhit wat olie in een pan en bak de vis
aan de zijde van het vel gedurende 5 minuten. Haal de vis uit de pan en
leg op een schaal met het vel naar boven. De
scampi krokant bakken in de wok en op het bord bij de vis leggen. De
oesterzwammen in reepjes snijden, de lente-uitjes en de chinese kool in stukken
snijden en alle groenten op een bord leggen. De visbouillon in een oosterse fonduepot opwarmen. Hierin aan tafel stukken vis, scampi, en groenten in doen. Elk schept met een netje zijn deel eruit. Opdienen
als deel van een Thaise tafel.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |