_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Aardappelen met spek en kaas
BENODIGDHEDEN
: 800 gr geschilde aardappelen, 100 gr gerookt spek, 100 gr gemalen kaas (Gruyère, Emmentaler, ...), 50 gr boter, melk, zout en peper van de molen. BEREIDING
: Laat de aardappelen gaar koken in gezouten water, giet af en maak er een puree van, samen met de boter en de melk (puree niet te vochtig maken, zodat deze later nog in stukken kan opgediend worden). Kruiden met peper van de molen. Het spek in kleine stukjes snijden en krokant bakken. Haal het gebakken spek uit de pan en samen met de gemalen kaas door de puree roeren. De aardappelen in een vuurvaste schaal doen en een bruin korstje laten krijgen onder de grill in de oven. Serveersuggestie :
past uitstekend bij alle gerechten in een romig sausje, zowel vlees, gevogelte
als vis
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |