_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Aardappelen met spek en kaas

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de herfst

 

 

Bijgerecht

- Aardappelen - Bijgerechten - Snel en Eenvoudig -

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

 800 gr geschilde aardappelen, 100 gr gerookt spek, 100 gr gemalen kaas (Gruyère, Emmentaler, ...), 50 gr boter, melk, zout en peper van de molen.

BEREIDING :

Laat de aardappelen gaar koken in gezouten water, giet af en maak er een puree van, samen met de boter en de melk (puree niet te vochtig maken, zodat deze later nog in stukken kan opgediend worden).  Kruiden met peper van de molen.

Het spek in kleine stukjes snijden en krokant bakken.  Haal het gebakken spek uit de pan en samen met de gemalen kaas door de puree roeren.

De aardappelen in een vuurvaste schaal doen en een bruin korstje laten krijgen onder de grill in de oven.

 

Serveersuggestie :  past uitstekend bij alle gerechten in een romig sausje, zowel vlees, gevogelte als vis
(kan gemakkelijk vooraf bereid worden, dan niet onder de grill plaatsen, maar enkel opwarmen in een oven van 180°, gedurende 35 minuten)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina