_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Aardappelsalade met gerookte zalm

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de zomer

 

 

Hoofdgerecht

Aardappelen - Vis - Voorgerechten - Salades - Tuinkruiden  

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

600 gr vastkokende aardappelen, 4 eetlepel mayonaise, 1 bosje lente-uitjes, 1 avocado, 300 gr gerookte zalm, 4 gekookte eieren, peper en zout.  

T u i n k r u i d e n :   ½ koffielepel geraspte mierikswortel, enkele takjes dille

BEREIDING :

De aardappelen in de schil koken, laten afkoelen, pellen en in dobbelsteentjes snijden. 

De uitjes fijn snijden, de avocado schillen en in stukjes snijden.  De aardappelen mengen met de mayonaise.

De gerookte zalm in reepjes snijden en mengen met de aardappelen, uitjes, avocado, 1 koffielepel fijngesneden dille en de mierikswortel.  Kruiden met peper en zout.

Op 4 borden verdelen en garneren met in vieren gesneden eieren en een takje dille.

 

Variante : opdienen als maaltijdsalade, eventueel de hoeveelheden vergroten

Wijntip : een frisse witte wijn (vb. een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina