_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Ajuin met paprika en aardnoten
BENODIGDHEDEN
: 2 grote uien, 1 rode paprika, 100 gr aardnoten, 1 dl saké, 2 eetlepels ketchap (zoete sojasaus), 1 eetlepel oestersaus, een stukje gember, ½ koffielepel chilipoeder, maïzena, olie om te wokken BEREIDING
: Vooraf de ajuin in grove stukken verdelen, de paprika van de zaadlijsten ontdoen en ook in stukken snijden, de gember in kleine stukjes snijden. Verwarm de olie in de wok en roerbak de aardnoten gedurende 1 minuut. De ajuin toevoegen en verder roerbakken gedurende 2 minuten. Doe de paprika en de gember in de wok en roerbak nog enkele minuten op hoge temperatuur. Doe de saké, ketchap, oestersaus en chilipeper erbij en laat nog enkele minuten zachtjes verder sudderen. Ondertussen wat maïzena oplossen in een weinig water en hiermee dan de saus binden. Serveersuggestie : als onderdeel van een Chinees menu, warm houden op een schotelwarmer Serveersuggestie : niet vegetarisch, kan je er eventueel een vleesschotel bijgeven Variante : dit gerecht is nog beter als je zoete rode paprika gebruikt Variante : niet vegetarisch, kan je kleine stukjes vlees roerbakken en bij de groenten voegen
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |