_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Vegetarisch koken

Je hoeft geen vegetarier te zijn om vegetarisch te koken,

iedereen vindt het wel lekker
en de gezondheid krijg je er bovenop.

 

Onze eetgewoonten zijn niet meer de juiste,
ze zijn niet aangepast aan de huidige manier van leven en werken.
Gemiddeld wordt er te veel vlees en te weinig groenten en fruit gegeten,
maar dan helemaal geen vlees eten is ook niet de beste oplossing.

De gulden middenweg is zoals bij veel zaken ook hier de beste,
minder vlees, meer granen en groenten zoals ze in vele Aziatische landen doen,
en probeer zoveel mogelijk verse producten en tuinkruiden te gebruiken,
dan heb je automatisch voldoende vitaminen en mineralen.

 

Een vegetatisch gerecht kan je meestal zowel als voor- of als hoofdgerecht opdienen,

hierdoor maak ik geen onderverdeling en komen alle recepten in één rubriek,

je hoeft alleen maar de hoeveelheden aan te passen.

 

Om een vegetarisch menu samen te stellen

kan je een paar gerechten  met voldoende variatie na mekaar op tafel te brengen. 

 

Tevens kunnen veel vegetarische gerechten

als voorgerecht of als bijgerecht in een niet-vegetarische menu gebruikt worden.

 

 Aperitiefhapje - Voorgerecht - Soep - Saus - Hoofdgerecht - Nagerecht

Aardappelen met paprika

Ajuin met paprika en aardnoten

Artisjok met vinaigrette

Asperges met eiervingaigrette

Bakbananen

Bonensoep

Börek, deegrolletje met feta

Borsjtsj, soep van rode biet

Bush damper

Café "Maison Guido"

Champignons in kruidensaus

Champignon met Cambozola en peren

Champignon met geitenkaas en honing

Eenvoudig slaatje

Eierschotel met doperwtjes

Gebakken Brie of Camembert

Gebakken schijfjes courgette

Geglaceerde worteltjes

Gegrilde courgette

Gegrilde groenteschotel

Gevuld eitje met wortelsalade 

Groene sla met hazelnoten

Groenten, in rice & curry

Groentenmacédoine

Krielaardappeltjes met oregano

Lasagne met groenten

Lente-uitjes met peulerwtjes

Maïs met ananas en aardnoten

Oezbeekse auberginesalade

Oezbeekse wortelsalade

Pasta met champignonsaus

Peulerwtjes met gepocheerd ei

Pilav rijst

Provençaalse eierschotel

Ratatouille

Rucola met Parmesan-schilfers

Salade met Brie en Frambozen

Salade van de wijnboer

'Salat' met yoghurt-dressing

Singhalese salade

Schorseneren met zure eiersaus

Soep van peulerwtjes

Taartje met paddestoelen

Toscaanse pastasalade

Venkelsoep

Visfondue

Witte koolsalade

Zacht-zuur sausje

 

    Vegetarische menu's

 

 

 

   
ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN
   

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina