_____________________________________________________________________________________________________________________________________
GUIDO DE VLIEGHER
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Vegetarisch
koken
Je
hoeft geen vegetarier te zijn om vegetarisch te koken,
iedereen vindt het
wel lekker
en de gezondheid krijg je er bovenop.
Onze
eetgewoonten zijn niet meer de juiste,
ze zijn niet aangepast aan de huidige manier van leven en werken.
Gemiddeld wordt er te veel vlees en te weinig groenten en fruit gegeten,
maar dan helemaal geen vlees eten is ook niet de beste oplossing.
De gulden middenweg is zoals bij veel zaken ook hier de beste,
minder vlees, meer granen en groenten zoals ze in vele Aziatische landen doen,
en probeer zoveel mogelijk verse producten en tuinkruiden te gebruiken,
dan heb je automatisch voldoende vitaminen en mineralen.
Een
vegetatisch gerecht kan je meestal zowel als voor- of als hoofdgerecht
opdienen,
hierdoor
maak ik geen onderverdeling en komen alle recepten in één rubriek,
je
hoeft alleen maar de hoeveelheden aan te passen.
Om
een vegetarisch menu samen te stellen
kan
je een paar gerechten met voldoende variatie na mekaar op tafel te
brengen.
Tevens
kunnen veel vegetarische gerechten
als
voorgerecht of als bijgerecht in een niet-vegetarische menu gebruikt worden.
Aperitiefhapje -
Voorgerecht - Soep - Saus - Hoofdgerecht - Nagerecht
Aardappelen
met paprika
Ajuin
met paprika en aardnoten
Artisjok
met vinaigrette
Asperges
met eiervingaigrette
Bakbananen
Bonensoep
Börek, deegrolletje met feta
Borsjtsj,
soep van rode biet
Bush
damper
Café "Maison Guido"
Champignons
in kruidensaus
Champignon
met Cambozola en peren
Champignon
met geitenkaas en honing
Eenvoudig
slaatje
Eierschotel
met doperwtjes
Gebakken
Brie of Camembert
Gebakken schijfjes courgette
Geglaceerde
worteltjes
Gegrilde
courgette
Gegrilde
groenteschotel
Gevuld
eitje met wortelsalade
Groene
sla met hazelnoten
Groenten,
in rice & curry
Groentenmacédoine
Krielaardappeltjes
met oregano
Lasagne met groenten
Lente-uitjes
met peulerwtjes
Maïs
met ananas en aardnoten
Oezbeekse
auberginesalade
Oezbeekse wortelsalade
Pasta
met champignonsaus
Peulerwtjes
met gepocheerd ei
Pilav
rijst
Provençaalse
eierschotel
Ratatouille
Rucola
met Parmesan-schilfers
Salade
met Brie en Frambozen
Salade
van de wijnboer
'Salat'
met yoghurt-dressing
Singhalese
salade
Schorseneren
met zure eiersaus
Soep
van peulerwtjes
Taartje
met paddestoelen
Toscaanse
pastasalade
Venkelsoep
Visfondue
Witte
koolsalade
Zacht-zuur
sausje
Vegetarische
menu's
ALFABETISCH
overzicht van alle RECEPTEN
Home Page
<<
www.guidodevliegher.be >>
Startpagina