_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Venkelsoep
BENODIGDHEDEN
: 1 venkel, 1 flinke ajuin, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels bloem, 4 dl gecondenseerde melk, peper en zout, een groetenbouillonblokje en ¾ liter water (of ¾ liter bouillon van kip) T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, enkele takjes dille BEREIDING
: De ajuin en look in grove stukken snijden en stoven in de olijfolie. De bloem erdoor roeren. De venkel goed spoelen en ook in grove stukken snijden. Voeg deze bij de ajuin en overgiet met de bouillon (of ¾ liter water en het bouillonblokje). Breng dit aan de kook en laat gedurende een half uur zachtjes gaarkoken Alles fijn mixen en eventueel nog wat kruiden met peper en zout. Roer er nu de gecondenseerde melk door, nog even laten opwarmen en opdienen met de takjes dille.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |