_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gebakken Brie

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Zuivelproducten - Salades - Voorgerechten - Vegetarisch - Frankrijk

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

200 gr Brie, 1 ei, bloem, paneermeel, peper van de molen

BEREIDING :

Neem 3 soepborden, doe in het eerste bord enkele eetlepels bloem, in het tweede bord het ei loskloppen met een eetlepel water, en doe in het derde bord het paneermeel dat je kruidt met wat peper van de molen.

De Brie in 4 stukken snijden, eerst door de bloem wentelen, door het opgeklopte ei halen en dan door het paneermeel.  Daarna opnieuw door het opgeklopte ei halen en tenslotte door het paneermeel , zodat de kaas rondom rond met een dikke laag bedekt is.

De stukken gepaneerde kaas goudbruin frituren aan 180°C gedurende 2 ŕ 3 minuten (niet langer, anders gaat de kaas uit de korst beginnen lopen). 
Je kan deze eigenlijk het beste bakken in de wok (doe er 2,5 dl arachide olie in) en draai ze regelmatig om.

 

Serveersuggestie :  opdienen met een gemengde groene sla en vinaigrette

Variante : je kan Brie ook vervangen door Camembert

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Sivi Pinot van Slovenië)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina