_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Champignon met geitenkaas en honing

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Champignon geitenkaas

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel

 Mijn menu in foto's   

 

Voorgerecht

Groenten - Zuivelproducten - Voorgerechten - Tapas - Tuinkruiden - Vegetarisch - Eenvoudig

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

6 grote champignons (ongeveer 250 gr), 100 gr geitenkaas (rol),  6 koffielepels vloeibare honing, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  een flinke tak verse tijm

BEREIDING :

De olijfolie op de bodem van een ovenvast schaaltje doen (of in 2 kleine schaaltjes).

De champignons afborstelen en de steeltjes wegnemen.  Leg deze met de opening naar boven in de schaal.
Kruiden met peper en zout.

De geitenkaas in 6 schijfjes snijden van ongeveer 1,2 cm dik, en op elke champignon een schijfje leggen (let erop dat deze bijna horizontaal liggen).

Over ieder schijfje kaas een koffielepel honing doen en bestrooien met verse blaadjes tijm.

In een voorverwarmde oven van 150°C gedurende 20 minuten laten bakken.

 

Serveersuggestie :  warm opdienen als voorgerecht of tapa

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Sauvignon Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina