_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Eierschotel met doperwtjes
BENODIGDHEDEN
: 4 à 5 eieren, 300 gr verse doperwtjes (of diepvrieserwtjes), 2 ajuinen, 50 gr boter, tomatensaus (van 4 dl melk, 30 gr boter, 30 gr bloem, 1 klein blikje tomatenpuree, peper en zout) T u i n k r u i d e n : een bosje peterselie BEREIDING
: Smelt de boter in een pan en bak hierin de fijngesneden ajuin gedurende 3 minuten. Doe er de erwtjes bovenop, kruiden met peper en zout, en laat 12 minuten sudderen met deksel op de pan. Roer er twee eetlepels fijngehakte peterselie door. Maak een béchamelsaus met de boter, de bloem en de melk en roer er de tomatenpuree door. Kruiden met flink wat peper van de molen en zout, nog even laten doorkoken (ondertussen blijven roeren). De eieren hard koken, ze dan pellen en in twee helften snijden. Doe de erwten in een schaal en schik de halve eieren er bovenop. Verdeel nu de tomatensaus over de schotel en bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Warm opdienen. Serveersuggestie : geef er aardappelpuree of aardappelkroketjes bij Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |