_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Oezbeekse wortelsalade

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Oezbeekse wortelsalade 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Oezbekistan)

Menu vegetarisch

 

Voorgerecht

Groenten - Salades - Voorgerechten - Vegetarisch - Oezbekistan

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr wortelen, 1 eetlepel suiker, 6 eetlepels arachide olie, 3 eetlepels witte wijnazijn, peper en zout  

T u i n k r u i d e n :  ½ teentje look, eventueel koriander of dille om op te dienen 

BEREIDING :

De wortels raspen en in een grote kom doen.  Het teentje look persen en erbij doen.

De suiker, olie en azijn erover verdelen, kruiden met peper en zout.  Alles goed omroeren en enkele uren laten trekken op een koele plaats. 

Bij het opdienen eerst nog eens omroeren.

 

 

Serveersuggestie :  met Turks brood

Variante : je kan er ook nog andere salades bijgeven (vb. auberginesalade)

Wijntip : droge witte wijn (vb. Pinot Grigio)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina