_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Oezbeekse auberginesalade

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Oezbeekse auberginesalade 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Oezbekistan)

 

Voorgerecht

Groenten - Salades - Voorgerechten - Vegetarisch - Oezbekistan

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 aubergines, 1 ajuin, ½ groene paprika, 1 teentje look, olijfolie, peper, zout

T u i n k r u i d e n :  koriander

BEREIDING :

De ajuin halveren en dan in reepjes snijden.  Bakken in wat olijfolie gedurende 10 minuten.
Haal de ajuin uit de pot en zet opzij.

De aubergines in de lengte in 4 snijden, en dan in schijfjes van ongeveer ½ cm dik.
De groene paprika ook in reepjes versnijden.

De aubergine en paprika laten garen in de pot, eventueel nog wat olijfolie toevoegen (15 minuten met deksel op de pot).

Kruiden met peper en zout, fijngesneden koriander toevoegen.

De gebakken ajuin erbij doen en alles goed mengen.

Laten afkoelen en koud opdienen.

 

Serveersuggestie :  met Turks brood

Variante : je kan er ook nog andere salades bijgeven (vb. wortelsalade)

Wijntip : droge witte wijn (vb. een Pinot Grigio)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina