_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Lasagne met groenten

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu vegetarisch

 

 

Hoofdgerecht

- Groenten - Pasta - Hoofdgerechten - Vegetarisch -

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr voorgekookte lasagne, 700 gr verse spinazie (of 400 gr diepvries-spinazie), 1/2 liter tomatenblokjes, 2 à 3 wortelen, 1 grote ajuin, 250 gr champignons, olijfolie, nootmuskaat, peper en zout, béchamelsaus (van 9 dl melk, 100 gr boter, 100 gr bloem, peper en zout, nootmuskaat), 150 gr gemalen harde Mozarella, 100 gr vers geraspte Parmesan.

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes knoflook, een takje tijm, 10-tal blaadjes verse basilicum fijngesneden, 1 eetlepel fijngehakte peterselie

BEREIDING :

Maak een dikke béchamelsaus en roer er de Mozarella door.

De spinazie in een pan doen, kruiden met nootmuskaat, peper en zout en laten gaarstoven.  Laten uitlekken.

De ajuin en look in stukken snijden, 5 minuten bakken in de olijfolie.  De fijngesneden champignons en wortelen toevoegen en nog eens 5 minuten bakken.  De blokjes tomaten en de tijm ook in de pan doen, kruiden met peper en zout.  Dit alles samen nog 12 minuten laten stoven.

Stel nu de lasagne samen in een grote stenen ovenschotel: de schaal met wat boter invetten en er een laag lasagne opleggen (1/4 van de lasagne), dan de spinazie en een laag kaassaus (1/3 van de kaassaus), een laag lasagne, de helft van de groentenmengeling en een laag kaassaus, een laag lasagne en de rest van de groentenmengeling, een laag lasagne en eindigen met de rest van de kaassaus.  Bestrooien met de Parmesan en wat peper uit de molen.

Gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 170°C.  Daarna een bruin korstje laten krijgen onder de grill van de oven.

 

Serveersuggestie :  kan ook in kleinere hoeveelheid als voorgerecht opgediend worden

Variante : vervang de spinazie door een groentenmengeling van aubergine, courgette en paprika (en een takje rozemarijn), gestoofd in olijfolie 

Wijntip : een frisse rode wijn (vb. een Beaujolais)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina