_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Börek, deegrolletje met feta

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Börek, deegrolletje met feta 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Turkije)

 

 

Voorgerecht

Zuivelproducten - Voorgerechten - Tuinkruiden - Vegetarisch - Turkije

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

200 gr feta, 8 driehoeken yufka deeg (zeer dun uitgerolde bladerdeeg), olie om te bakken

T u i n k r u i d e n :  2 eetlepels fijngesneden peterselie, 2 eetlepels fijngesneden dille

BEREIDING :

De feta met een vork fijn pletten en er dan de tuinkruiden door mengen.

Leg op de afgeronde kant van iedere driehoek deeg en lepel kaasmengsel, vouw de hoeken links en rechts een beetje over en rol het deeg op.
Smeer de punt in met water en kleef deze aan het rolletje.

Verhit een paar cm olie in een koekenpan en bak hierin de rolletjes goudbruin (dit gaat heel vlug, 2 minuten één zijde, dan omkeren en nog 1 minuutje bakken).

 

Serveersuggestie :  als voorgerecht opdienen, of als onderdeel van een gemengd voorgerecht

Wijntip : een droge witte wijn of rosé (vb. een Trukse wijn van Denizli)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina