_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Zacht-zuur sausje
BENODIGDHEDEN
: 2 sjalotten (of 1 ajuin), 25 gr boter, 20 bloem, 2 dl gecondenseerde melk, 2 eetlepels citroensap, 1 eierdooier BEREIDING
: De sjalotten zeer fijn snijden en gedurende 5 minuten zachtjes laten stoven in de gesmolten boter. De bloem erdoor roeren en de saus maken met de gecondenseerde melk (voor een dunnere saus kan je er nog wat melk bijdoen). Het
citroensap door de saus roeren en kruiden met peper en zout. Daarna de
eierdooier onder de saus mengen, niet meer doen koken.
Serveersuggestie : deze saus is zeer lekker bij groenten zoals knolselder, schorseneren, raapjes, ... Variante : vervang de eierdooier door gehakte dille om op te dienen bij zalm Variante : vervang de eierdooier door gehakte dragon om op te dienen bij kipfilet
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |