_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Zacht-zuur sausje

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Saus

Sausen - Eenvoudig - Tuinkruiden - Vegetarisch

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 sjalotten (of 1 ajuin), 25 gr boter, 20 bloem, 2 dl gecondenseerde melk, 2 eetlepels citroensap, 1 eierdooier  

BEREIDING :

De sjalotten zeer fijn snijden en gedurende 5 minuten zachtjes laten stoven in de gesmolten boter.  

De bloem erdoor roeren en de saus maken met de gecondenseerde melk (voor een dunnere saus kan je er nog wat melk bijdoen).

Het citroensap door de saus roeren en kruiden met peper en zout.  Daarna de eierdooier onder de saus mengen, niet meer doen koken.

 

Serveersuggestie :  deze saus is zeer lekker bij groenten zoals knolselder, schorseneren, raapjes, ...

Variante : vervang de eierdooier door gehakte dille om op te dienen bij zalm

Variante : vervang de eierdooier door gehakte dragon om op te dienen bij kipfilet

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina