_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Plov of Pilav zonder vlees

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Pilav - Plov 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Oezbekistan)

 

Bijgerecht

Rijst - Bijgerechten - Vegetarisch - Oezbekistan

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

600 gr rijst, 1,2 liter water, olijfolie, 300 gr wortelen, 300 gr ajuin, 1 rode paprika, 1 teentje look, peper en zout  

BEREIDING :

De wortelen, ajuin, paprika en look zeer fijn snijden.  Enkele minuten al roeren bakken in de olijfolie.

Het water erbij doen, kruiden met peper en zout, en aan de kook brengen.

Ondertussen de rijst een paar keer spoelen en laten uitlekken.

Doe de rijst in het kokend water en laat op een zacht vuurtje gaar worden, tot al het water door de rijst geabsorbeerd is.

 

Serveersuggestie :  met shaschlik van lamsgehakt, of alle andere soorten lamsvlees

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina