_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Shaschlik van lamsgehakt
BENODIGDHEDEN
: 750 gr lamsgehakt (grof gemalen), 150 gr ajuin, een snufje kaneel, 1 ei, peper en zout T u i n k r u i d e n : 1 koffielepel korianderzaad, 1 koffielepel komijnzaad, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 teentje look BEREIDING
: De ajuin en look fijnmalen in de keukenmachine. De koriander en komijn fijnstampen in een mortier. Het ei goed losroeren en samen met alle andere ingrediënten door het gehakt roeren. Het gehakt goed bewerken met de hand, hierdoor blijft het beter samen om te bakken. Laat dit gedurende een paar uur opstijven in de koelkast. Maak 12 gehaktbalen (ongeveer 60 gr per stuk), steek een spies door de gehaktbal en vorm een rol van 10 cm rond de spies. Braden boven houtskool of elektrische barbecue. Serveersuggestie : opdienen met fijngesneden ajuin, besprenkeld met wat azijn Wijntip
: een gdoge rode wijn (vb. côte du Ventoux)
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |