_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Shaschlik van lamsgehakt

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

shaschlik 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Oezbekistan)

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Oezbekistan

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

750 gr lamsgehakt (grof gemalen), 150 gr ajuin, een snufje kaneel, 1 ei, peper en zout  

T u i n k r u i d e n :   1 koffielepel korianderzaad, 1 koffielepel komijnzaad, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 teentje look

BEREIDING :

De ajuin en look fijnmalen in de keukenmachine.  De koriander en komijn fijnstampen in een mortier.

Het ei goed losroeren en samen met alle andere ingrediënten door het gehakt roeren.  Het gehakt goed bewerken met de hand, hierdoor blijft het beter samen om te bakken.  Laat dit gedurende een paar uur opstijven in de koelkast.

Maak 12 gehaktbalen (ongeveer 60 gr per stuk), steek een spies door de gehaktbal en vorm een rol van 10 cm rond de spies.

Braden boven houtskool of elektrische barbecue.

 

Serveersuggestie :  opdienen met fijngesneden ajuin, besprenkeld met wat azijn

Wijntip : een gdoge rode wijn (vb. côte du Ventoux)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina