_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Groene sla met hazelnoten

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Salades - Voorgerechten - Vegetarisch - Eenvoudig - Frankrijk

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Groene sla (eventueel gemengd met wat rucola), 24 hazelnoten, 1 sjalotje

Vinaigrette van: 1 koffielepel mosterd, 1 eetlepel witte balsamico azijn, 3 eetlepels fijne olijfolie, 1 eetlepel notenolie  

BEREIDING :

De sla plukken, spoelen en drogen.  Daarna in een kom doen.

De hazelnoten halveren en samen met de fijngesneden sjalot over de sla strooien.

Een vinaigrette maken door alle ingrediënten te mengen en met een koffielepel flink op te kloppen tot een dikke saus.  Deze over de sla verdelen en alles nog eens goed mengen.

 

Serveersuggestie :  als eenvoudig voorgerechtje met toastbrood 

Serveersuggestie :  op zijn Frans, als slaatje na de maaltijd, tussen hoofdgerecht en kaasbordje 

Variante : je kan er nog stukjes harde kaas over strooien of enkele verse druiven (halveren en ontpitten) 

Wijntip : een lichte, droge witte wijn (vb. Chenin Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina