_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Groene sla met hazelnoten
BENODIGDHEDEN
: Groene sla (eventueel gemengd met wat rucola), 24 hazelnoten, 1 sjalotje Vinaigrette van: 1 koffielepel mosterd, 1 eetlepel witte balsamico azijn, 3 eetlepels fijne olijfolie, 1 eetlepel notenolie BEREIDING
: De sla plukken, spoelen en drogen. Daarna in een kom doen. De hazelnoten halveren en samen met de fijngesneden sjalot over de sla strooien. Een vinaigrette maken door alle ingrediënten te mengen en met een koffielepel flink op te kloppen tot een dikke saus. Deze over de sla verdelen en alles nog eens goed mengen. Serveersuggestie : als eenvoudig voorgerechtje met toastbrood Serveersuggestie : op zijn Frans, als slaatje na de maaltijd, tussen hoofdgerecht en kaasbordje Variante : je kan er nog stukjes harde kaas over strooien of enkele verse druiven (halveren en ontpitten) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |