_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Schorseneren met zure eiersaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu degustatie

 Dagschotel

 

Bijgerecht

Groenten - Eieren - Bijgerechten - Sausen - Vegetarisch

3 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 kg schorseneren, 1 dl azijn en 1 l water (voor het schoonmaken)

Voor de saus : 40 gr boter, 40 gr bloem,  ˝ l melk, 2 eierdooiers, 2 eetlepels citroensap, nootmuskaat, peper en zout

BEREIDING :

De schorseneren schoonmaken en in stukken van 5 cm snijden.  Tijdens het schoonmaken deze zo vlug mogelijk in het water met de azijn leggen om verkleuren te voorkomen.  De stukken schorseneer hierin nog eens spoelen en dan in een kom met gezouten water leggen.
Aan de kook brengen en dit gedurende 8 tot 10 minuten zachtjes laten koken (tot ze beetgaar zijn).  Laat ze uitlekken in een vergiet en doe de groenten in een kom om ze op te dienen.

Ondertussen een béchamelsaus maken van de boter, de bloem en de melk.  Kruiden met nootmuskaat, peper en zout.
Neem de pot van het vuur en roer de eierdooiers door de saus.  Meng nu al roerend het citroensap erdoor. 

Giet de saus over de schorseneren en dien op.

 

Serveersuggestie :  schorseneren smaken het best bij runds- of varkensvlees en gekookte aardappeltjes

Variante : je kan de schorseneren na het koken ook kort aanbakken in de boter en opdienen zonder saus

Variante : zure eiersaus kan ook opgediend worden met andere groenten zoals koolrabi, met vis of met kalfstong

Wijntip : een rode Pinot Noir (vb Bourgogne)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina