_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Schorseneren met zure eiersaus
BENODIGDHEDEN
: 1 kg schorseneren, 1 dl azijn en 1 l water (voor het schoonmaken) Voor de saus : 40 gr boter, 40 gr bloem, ˝ l melk, 2 eierdooiers, 2 eetlepels citroensap, nootmuskaat, peper en zout BEREIDING
: De
schorseneren schoonmaken en in stukken van 5 cm snijden. Tijdens het
schoonmaken deze zo vlug mogelijk in het water met de azijn leggen om verkleuren
te voorkomen. De stukken schorseneer hierin nog eens spoelen en dan in een
kom met gezouten water leggen. Ondertussen
een béchamelsaus maken van de boter, de bloem en de melk. Kruiden met
nootmuskaat, peper en zout. Giet de saus over de schorseneren en dien op. Serveersuggestie : schorseneren smaken het best bij runds- of varkensvlees en gekookte aardappeltjes Variante : je kan de schorseneren na het koken ook kort aanbakken in de boter en opdienen zonder saus Variante : zure eiersaus kan ook opgediend worden met andere groenten zoals koolrabi, met vis of met kalfstong Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |