_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gebakken banaan 'Pisang goreng'
BENODIGDHEDEN
: 2 of 3 bakbananen, 4 eetlepels tarwebloem, 1 eetlepel rijstbloem, 1½ dl cocosmelk, zout, 2 dl arachide-olie om te bakken BEREIDING
: De bananen van de schil ontdoen, in drie stukken snijden en ieder stuk nog eens in de lengte halveren. Maak een deeg van de tarwebloem, rijstbloem, cocosmelk en wat zout. Verwarm de arachide-olie in de wok. Haal de stukken banaan door het deeg en bak ze 4 minuten (2 minuten aan beide kanten) in de hete olie. Haal de stukken gebakken banaan uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm terwijl je de andere stukken bakt. Serveersuggestie : opdienen als bijgerecht bij een Thaise tafel. Variante : vervang de rijstbloem door maïzena, de cocosmelk door gewone melk of blond bier, en je bekomt een Westerse versie van de gebakken bananen. Variante : je kan gewone bananen gebruiken en dit als dessert opdienen, strooi dan een paar eetlepels rietsuiker over de gebakken bananen en flambeer ze met 'Mei Kuei Lu Chiew' of voor de Westerse versie met 'Rhum' Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |