_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Groenten macédoine
BENODIGDHEDEN
: 400 gr verse groenten : 2 wortelen, groene boontjes, verse of diepvrieserwtjes Saus : 2 eetlepels mayonaise, 1 koffielepel mosterd, peper van de molen T u i n k r u i d e n : bieslook BEREIDING
: Alle groenten spoelen en dan in kleine blokjes snijden (van 5 à 8mm). Ongeveer 2 dl gezouten water aan de kook brengen en de gesneden groenten toevoegen. Met deksel op de pan gedurende 10 minuten zachtjes laten koken. De groenten in een vergiet doen om uit te lekken en laten afkoelen en dan minimum 1 uur in de koelkast zetten. Al de ingrediënten voor de saus goed mengen. Dit door de koude groenten roeren. De macédoine over 2 borden verdelen en de bieslook er rond strooien.
Serveersuggestie : opdienen met stokbrood Variante : je kan in de winter andere groenten gebruiken, zoals knolselder, koolrabi, ... Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |