_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Asperges met eiervinaigrette
BENODIGDHEDEN
:
4 à 6 asperges per persoon, 2
sjalotten, 2 soeplepels gehakte peterselie, 3 soeplepels witte wijnazijn, 3 eieren,
olie, peper en zout. BEREIDING
: De eieren hard koken en laten
afkoelen. De asperges pellen en gaar laten
worden in lichtjes gezouten kokend water (3 minuten koken en dan ongeveer 15 minuten
naast het vuur laten garen). De eierdooiers pletten en ze goed
mengen met de azijn. De
olie er al roerend beetje bij beetje bijvoegen, zodat u
een tamelijk dikke saus bekomt. De
helft van de peterselie en de fijngesnipperde sjalotten toevoegen, kruiden met peper en zout. Het eiwit in fijne blokjes
snijden, een snufje zout toevoegen en mengen met de rest van de peterselie. De asperges op een verwarmd bord
leggen en de saus over het onderste deel van de asperges verdelen.
Het eiwit er als garnituur bijdoen.
Variante : je kan de asperges ook opdienen met gerookte zalm of Gandaham Serveersuggestie : opdienen met stokbrood Wijntip :
een droge witte wijn
(vb. een Sancerre)
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |