_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Witte koolsalade

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Witte koolsalade

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Rusland)

 Mijn menu in foto's   

 

 

Bijgerecht

Groenten - Bijgerechten - Salades - Vegetarisch - Tuinkruiden - Rusland

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 kg witte kool (ongeveer ½ kool), 8 eetlepels witte wijnazijn, 12 eetlepels olie, 2 eetlepels suiker, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  1 koffielepel komijnzaadjes

BEREIDING :

Doe de buitenste bladeren van de kool weg, spoel de kool af met water.  Halveer de kool, en gebruik de bovenste helft voor deze salade, (de onderste helft bevat meer harde delen en kan beter gebruikt worden om te stoven).  Snij of schaaf de kool in dunne reepjes en doe dit in een grote schaal.

Eerste methode: Kruid de kool met peper en zout, en kneed met beide handen tot de reepjes zachter geworden zijn.
Tweede methode: Strooi 50 gr zout over de kool, en kneed met beide handen tot de reepjes zacht geworden zijn.  Spoel dan het zout van de kool met koud water en laat goed uitlekken.

Verder voor beide methodes: Doe de suiker bij de kool, verdeel de olie en azijn over de kool en meng alles goed door mekaar.

Laat dit een paar uur trekken op een koele plaats (mag ook een dag vooraf klaargemaakt worden).

 

Serveersuggestie :  opdienen als salade bij de barbecue, of als onderdeel van een gemengd slaatje

Variante : je kan er  komijnzaadjes bijdoen voor een meer uitgesproken smaak

Variante : je kan er  ook nog een geraspte wortel doorroeren voor de kleur

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina