_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Witte koolsalade
BENODIGDHEDEN
: 1 kg witte kool (ongeveer ½ kool), 8 eetlepels witte wijnazijn, 12 eetlepels olie, 2 eetlepels suiker, peper en zout T u i n k r u i d e n : 1 koffielepel komijnzaadjes BEREIDING
: Doe de buitenste bladeren van de kool weg, spoel de kool af met water. Halveer de kool, en gebruik de bovenste helft voor deze salade, (de onderste helft bevat meer harde delen en kan beter gebruikt worden om te stoven). Snij of schaaf de kool in dunne reepjes en doe dit in een grote schaal. Eerste
methode: Kruid de kool met peper en zout, en kneed met beide handen tot de reepjes zachter
geworden zijn. Verder voor beide methodes: Doe de suiker bij de kool, verdeel de olie en azijn over de kool en meng alles goed door mekaar. Laat dit een paar uur trekken op een koele plaats (mag ook een dag vooraf klaargemaakt worden). Serveersuggestie : opdienen als salade bij de barbecue, of als onderdeel van een gemengd slaatje Variante : je kan er komijnzaadjes bijdoen voor een meer uitgesproken smaak Variante : je kan er ook nog een geraspte wortel doorroeren voor de kleur
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |