_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Champignons met Cambozola en peren

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Champignon Cambozola

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Groenten - Zuivelproducten - Voorgerechten - Vegetarisch - Eenvoudig - Hapjes

1 persoon

 

 BENODIGDHEDEN :

6 middelgrote champignons, ½ rijpe peer, 50 gr Cambozola, 1 eetlepel boter, peper

BEREIDING :

De peer schillen, in stukjes snijden en met een vork tot moes pletten.  De kaas (schimmelkorst verwijderen) bij de peren doen en er ook met de vork doorroeren.  Kruiden met peper van de molen.

De champignons met een borsteltje proper maken en het staartje verwijderen.  De boter laten smelten in een vuurvast schaaltje en er de opgevulde champignons inleggen.  De rest van het kaas-peer mengsel in het midden van de schaal leggen.

In een voorverwarmde oven van 150°C gedurende 20 minuten laten bakken.

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood - kan ook als warm hapje geserveerd worden

Variante : Cambozola vervangen door een andere (smeuïge) blauwschimmel kaas

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Sauvignon Blanc of Pinot Grigio)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina