_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

'Salat' met yoghurt-dressing

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel in februari

 

Voorgerecht

Groenten - Voorgerechten - Salades - Sausen - Vegetarisch - Duitsland

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Sla (kropsla, ijsbergsla, eikenbladsla, krulsla, veldsla, of gemengde sla), 2 tomaten,  ½ komkommer, 2 à 3 wortelen 

Voor de yoghurt-dressing : 10 gr 'salat mix' kruiden (1 zakje), 6 eetlepels water, 6 eetlepels olie, 9 eetlepels yoghurt 

BEREIDING :

Sla spoelen, wortelen raspen, tomaten in stukken snijden en komkommer in schijfjes.

De dressing maken : kruiden, water en olie goed mengen en er dan de yoghurt doorroeren.

Schik al de groenten op de borden en verdeel hierover de yoghurt-dressing.

 

 

Serveersuggestie :  je kan deze salade ook bij de hoofdschotel serveren als  'Beilagen Salat' zoals in Duitsland

Variante : met beetgaar gekookte groenten zoals schijfjes wortel, roosjes bloemkool, rode bieten, knolselder

Wijntip : een Duitse droge of halfdroge witte wijn (vb Frankenwein)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina