_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Curry met groenten
BENODIGDHEDEN
: 500 gr groenten (vb courgette, broccoli, boontjes, prei, champignons, ...), 1 ajuin, 4 teentjes look, 4 eetlepels arachide olie, 2 eetlepels 'Sri Lanka curry poeder', 1.5 dl kokosmelk, zout of oestersaus, 2 laurierblaadjes. E v e n t u e e l : chilipeper, een stukje gember, limoensap, een stukje kaneel, ... BEREIDING
: De ajuin en look fijnsnijden, enkele minuten stoven in de olie. De groenten in grove stukken snijden, deze in de pot doen samen met al de andere ingrediënten. Afhankelijk van de soort groenten kan je eventueel chilipeper, gember, limoensap, kaneel of nog andere smaakmakers er aan toevoegen. Je kan er voor de variatie ook kleine stukjes van een andere groente bijdoen (vb rode paprika bij courgette, tomaten bij prei, wortel bij champignons, ...) Aan de kook brengen en de groenten laten beetgaar worden (± 10 minuten, afhankelijk van de soort groenten). Serveersuggestie : opdienen als deel van een 'Rice & Curry' Variante
: Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |