_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Curry met groenten

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Rice and curry

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Sri Lanka)

MENU land en streek (India)

 

 

Hoofdgerecht

Groenten - Hoofdgerechten - Vegetarisch - Sri Lanka

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr groenten (vb courgette, broccoli, boontjes, prei, champignons, ...), 1 ajuin, 4 teentjes look, 4 eetlepels arachide olie, 2 eetlepels 'Sri Lanka curry poeder', 1.5 dl kokosmelk, zout of oestersaus, 2 laurierblaadjes.

E v e n t u e e l :   chilipeper, een stukje gember, limoensap, een stukje kaneel, ...

BEREIDING :

De ajuin en look fijnsnijden, enkele minuten stoven in de olie.  De groenten in grove stukken snijden, deze in de pot doen samen met al de andere ingrediënten.

Afhankelijk van de soort groenten kan je eventueel chilipeper, gember, limoensap, kaneel of nog andere smaakmakers er aan toevoegen.

Je kan er voor de variatie ook kleine stukjes van een andere groente bijdoen (vb rode paprika bij courgette, tomaten bij prei, wortel bij champignons, ...)

Aan de kook brengen en de groenten laten beetgaar worden (± 10 minuten, afhankelijk van de soort groenten).

 

Serveersuggestie :  opdienen als deel van een 'Rice & Curry'

Variante : de kokosmelk kan je vervangen door gecondenseerde melk en eventueel wat gemalen kokosnoot

Wijntip : een fruitige witte of een kruidige rode wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina