_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Appeltaart 'tante Jeanne'

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Appeltaart Tante Jeanne

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel februari

 

Nagerecht

Gebak - Eieren - Fruit

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

150 gr zelfrijzende bloem, 100 gr suiker, 6 eetlepels olie, 8 eetlepels melk, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 3 appelen.

Voor de afwerking : 80 gr boter, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei.   

Een paar koffielepels bloemsuiker.

BEREIDING :

Doe de bloem, de suiker, de olie, de melk, het ei en de vanillesuiker in een kom.  Meng alles goed dooreen tot een gladde maar niet te veel bewerkte deeg.
Beboter een ronde taartvorm van 25 cm en verdeel het deeg over de bodem.
Schil de appelen, snij ze in partjes en rangschik ze boven op het deeg.

Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200°C, gedurende 40 minuten.

Maak nu een siroop van de gesmolten boter, de suiker en het ei.  Giet deze siroop over de warme taart, bak nog 5 minuten verder en laat dan nog even bruin kleuren onder de grill.

Ontvorm de taart, leg ze op een taartrooster en laat deze afkoelen.
De bloemsuiker in een zeefje doen en er de buitenrand van de taart mee bestrooien.

 

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina