_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Appeltaart 'tante Jeanne'
BENODIGDHEDEN
: 150 gr zelfrijzende bloem, 100 gr suiker, 6 eetlepels olie, 8 eetlepels melk, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 3 appelen. Voor de afwerking : 80 gr boter, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei. Een paar koffielepels bloemsuiker. BEREIDING
: Doe
de bloem, de suiker, de olie, de melk, het ei en de vanillesuiker in een
kom. Meng alles goed dooreen tot een gladde maar niet te veel bewerkte
deeg. Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200°C, gedurende 40 minuten. Maak nu een siroop van de gesmolten boter, de suiker en het ei. Giet deze siroop over de warme taart, bak nog 5 minuten verder en laat dan nog even bruin kleuren onder de grill. Ontvorm
de taart, leg ze op een taartrooster en laat deze afkoelen.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |