_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Baklava

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Griekenland)

 

 

Nagerecht

GebakGriekenland

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

20 bladen brick-deeg, 200 gr ongezouten boter, 150 gr walnoten, 150 gr amandelen, 150 gr suiker, kaneelpoeder.

Siroop van 250 gr suiker, 100 gr honing, 3 dl water, sap van ½ citroen, 4 kruidnagels.

BEREIDING :

De walnoten en amandelen fijnstampen in een mortier.  Mengen met de suiker, kaneel en 50 gr gesmolten boter.

Een bakblik invetten er 4 bladen deeg opleggen, ieder blad met gesmolten boter bestrijken.  Bedekken met 1/6 van de notenvulling.

Er 2 bladen deeg opleggen (telkens met boter bestrijken) en een laag vulling.  Dit nog 4-maal herhalen.  Eindig met een laag van 6 bladen deeg.

Met een scherp mes de bovenste laag in stukken verdelen en met water besprenkelen.  In een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 30 minuten bakken, en dan nog 15 minuten op 150 °C verder bakken.  Laten lauw worden.

Maak ondertussen de siroop : het water met citroensap en kruidnagels aan de kook brengen.  Er al roerend de suiker en de honing aan toevoegen.  De kruidnagels verwijderen en de siroop kokend over de taart gieten.

Enkele uren laten staan om de siroop er volledig te laten intrekken

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina