_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Baklava
BENODIGDHEDEN
: 20 bladen brick-deeg, 200 gr ongezouten boter, 150 gr
walnoten, 150 gr amandelen, 150 gr suiker, kaneelpoeder. Siroop van 250 gr suiker, 100 gr honing, 3 dl water, sap van
½ citroen, 4 kruidnagels. BEREIDING
: De walnoten en amandelen fijnstampen in een mortier.
Mengen met de suiker, kaneel en 50 gr gesmolten boter. Een bakblik invetten er 4 bladen deeg opleggen, ieder blad
met gesmolten boter bestrijken. Bedekken
met 1/6 van de notenvulling. Er 2 bladen deeg opleggen (telkens met boter bestrijken) en
een laag vulling. Dit nog 4-maal
herhalen. Eindig met een laag van 6
bladen deeg. Met een scherp mes de bovenste laag in stukken verdelen en
met water besprenkelen. In een
voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 30 minuten bakken, en dan nog 15
minuten op 150 °C verder bakken. Laten
lauw worden. Maak ondertussen de siroop : het water met citroensap en
kruidnagels aan de kook brengen. Er
al roerend de suiker en de honing aan toevoegen. De kruidnagels verwijderen en de siroop kokend over de taart gieten. Enkele uren laten staan om de siroop er volledig te laten intrekken
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |