_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Boontjes met Breydelspek 

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Tapa - Bijgerecht

Groenten - Vlees - Bijgerechten - Tapas - Tuinkruiden

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr groene boontjes, 2 sjalotjes, 4 eetlepels olijfolie, 150 gr Breydelspek (een dikke snede), peper en zout.

T u i n k r u i d e n :  4 teentjes look

BEREIDING :

De boontjes in 3 stukken snijden en beetgaar koken in gezouten water (ongeveer 10 minuten koken), afgieten en laten uitlekken.

Ondertussen de sjalotjes en look fijnsnijden, en het Breydelspek in blokjes.

Alle ingrediënten samen mengen en kruiden met peper en zout.   Dit verdelen over 2 ovenvaste schalen en laten opwarmen in de oven.

 

Serveersuggestie :  opdienen als tapa of als bijgerecht

Wijntip : een droge sherry of manzanilla

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina