_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Bouillabaisse

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vis - Hoofdgerecht - FrankrijkStoofpotje

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1,2 kg visfilet (van de grootste verscheidenheid, zoals schelvis, roodbaars, heilbot, victoriabaars, kabeljauw, …), 1,5 kg schelpdieren (vb 1 kg mosselen, 500 gr venusschelpen, …), 6 gamba’s (eventueel vervangen door 300 gr grote ongepelde garnalen), 1 kleine venkel, 3 ajuinen, 3 teentjes look, wit van 2 preien, 3 tomaten, peterselie, olijfolie, peper en zout, tijm, laurier, 3 middelgrote aardappelen, 1 doosje saffraan, 1 l visbouillon + 1 l water, 1 blokje visbouillon, cayennepeper, 2 soeplpl tomatenpuree. 

BEREIDING :

De prei, venkel en ui in grote stukken snijden; de tomaten pellen, ontpitten en in stukken snijden, de aardappelen in blokjes snijden, de look fijn snijden.  Dit alles mengen met de peterselie, laurier en tijm, en overgieten met 1 dl olijfolie.  Enkele uren afgedekt op een koele plaats laten staan.

De visbouillon en het water over de groenten gieten, kruiden met peper en zout, het bouillonblokje, saffraan en cayennepeper.  Dit aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten verder koken.

Ondertussen de vis spoelen en in stukken verdelen.  Deze bovenop de groenten leggen en kruiden met peper en zout.  De mosselen en andere schelpdieren er bovenop leggen.  Opnieuw aan de kook brengen en 15 minuten laten sudderen.

Laat ondertussen de gamba’s bakken in wat olijfolie, kruiden met peper en zout.

Schep de schelpen, stukken vis en groenten in een grote verwarmde schaal.  Leg de gamba’s er bovenop en giet er de vissoep bij (als de schaal te klein is, doe de rest van de vissoep in een soepterrine).

Dien alles samen op met stokbrood.  Geef er lookbrood en rouille bij.

 

Wijntip : een droge witte Bordeaux

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina