_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

 'Bruschetta', Italiaanse snack

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Bruschetta Italia

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

Mijn 50e verjaardagsmenu

Dagschotel juni

Dagschotel september

 

Hapje - Voorgerecht

Voorgerechten - Hapjes - Tapas - Groenten - Tuinkruiden - Italië

1 à 2 personen

Bruschetta is een typisch Italiaanse snack, die zowel als borrelhapje, voorgerecht of tussendoortje geserveerd wordt.  De basis voor een bruschetta is een stuk geroosterd brood, wit boerenbrood, stokbrood, ... en een garnituur van eenvoudigweg olijfolie met look en tomaat, of een combinatie van meerdere ingrediënten.  Enkele voorbeelden vindt je hieronder, maar je kan er zelf nog bijmaken volgens eigen inspiratie.  

 

 BENODIGDHEDEN en BEREIDING :

Snij het brood in dikke sneden en dan in stukken (kleinere stukken voor borrelhapjes, grotere als voorgerecht of tussendoortje), of het stokbrood in flinke schijven, en rooster beide zijden.

Alle ingrediënten die je combineert fijnsnijden en goed mengen.

Beleg ieder stuk geroosterd brood met een schep van de garnituur en dien op.

ENKELE VOORBEELDEN

* 1 tomaat, 1 teentje look, een stuk rode ui (of 1 sjalotje), enkele blaadjes verse basilicum, een eetlepel geroosterde pijnboompitten, een mespuntje gemalen chilipepers, 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel balsamico azijn, peper en zout.

* 2 rijpe tomaten (2 uur in de oven laten drogen op 150 °C en laten afkoelen), 1 teentje look, 1 koffielepel gedroogde oregano, 50 gr ricotta kaas (geschaafd in schilfers), 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. 

* 10 rijpe kerstomaatjes (in 4 stukken snijden), 100 gr mozzarella (in blokjes gesneden), een handjevol rucola salade, 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel witte wijnazijn, peper en zout. 

* 10 rijpe kerstomaatjes (in kleine stukjes snijden), 100 gr parmezaan (fijne schilfers), enkele blaadjes rucola salade (fijn gesneden), 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels zonnebloempitten, peper en chilipeper. 

 

Variante : naar eigen inspiratie

Wijntip : droge witte Italiaanse wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina