_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Costa Rica Ceviche

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Costa Rica)

 

 

Voorgerecht

Voorgerechten - Vis - Zeevruchten - Costa Rica

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr visfilet, 300 gr gepelde scampi, 1 kleine rode ajuin, zoete rode paprika, 2 limoenen, peper en zout.  

T u i n k r u i d e n :  1 teentje look, koriander

BEREIDING :

Snij de scampi in 2 of 3 stukken en de vis in stukjes van 1 2 cm.

De ajuin, look, koriander en paprika zeer fijn snijden.

De limoenen uitpersen en het sap aanlengen met water tot 150 ml.

Meng alles, kruiden met een beetje peper van de molen en zout, en zet 1 2 uur op een koele plek, roer tussendoor eenmaal om.

 

Serveersuggestie :  koud opdienen met schijfjes bakbanaan (of bananenchips)

Variante : kan ook met alleen visfilet of alleen scampi klaargemaakt worden

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Silvaner)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina