_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Champignonsaus bij Fondue

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Champignonsaus

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu koken aan tafel

 

 

Saus

Groenten - Sausen - Tuinkruiden

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr champignons, 150 gr gerookte spekblokjes, 4 dl droge witte wijn, 2 sjalotjes, olijfolie, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  tijm, laurier, 2 teentjes knoflook

BEREIDING :

De spekblokjes en de fijngesneden sjalotjes bakken in de olijfolie.  De look en champignons fijnsnijden, samen met de tuinkruiden in de pot doen en nog 5 minuten laten meebakken.  Kruiden met peper en zout.

De witte wijn erbij gieten en aan de kook brengen.  Laat ½ uur zachtjes sudderen.  Daarna de laurier verwijderen.

Een beetje bloem mengen met water en hiermee de saus binden.

 

Serveersuggestie :  past uitstekend bij een wijnfondue

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina