_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Fondue Vigneronne
BENODIGDHEDEN
: 1 fles rode wijn, 2 dl water, 1 bouillonblokje van rund, 1 teentje knoflook, 1 ajuin, 2 kruidnagels 1 kg vlees (vb. rosbief, varkenshaasje, kalkoenfilet, lamfilet, ...), rauwe groenten (vb. sla, wortel, tomaat, knolselder, komkommer, ...), koude sausjes (vb. tartaarsaus, kerriesaus, cocktailsaus, ...), 600 gr krielaardappeltjes, warme sausjes (vb. champignonsaus, tomatensaus, ...) T u i n k r u i d e n : tijm, laurier BEREIDING
: Een dag vooraf de warme saus maken (deze worden beter na een nacht trekken). Alle ingrediėnten voor de wijnbouillon in een pot doen, opwarmen en ½ uur zachtjes laten trekken. De bouillon zeven en in een fonduepot doen (warm houden met het brandertje). Het vlees in plakken snijden van ongeveer ½ cm dik en op een schaal schikken. De groenten en koude sausjes klaarmaken. De aardappelen in een vuurvaste schaal doen, besprenkelen met vloeibare boter en bestrooien met verse tuinkruiden. Gedurende 1¼ uur met deksel op de schaal, in een voorverwarmde oven van 160°C laten garen. Het vlees met een fonduevorkje in de wijn steken (ongeveer 1 minuutje) en dan op het bord kruiden met peper en zout. Serveersuggestie : Opdienen met salades, de sausjes en de aardappelen Variante : bouillon maken met een droge witte wijn (Fondue d'Alsace) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |