_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Chocoladetruffels

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Chocoladetruffels

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Mijn 50e verjaardagsmenu

Dagschotel in januari

 

 

Nagerecht

Nagerechten - Zuivelproducten - België

42 stuks

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr donkere chocolade, 90 gr boter (ongezouten), 1 dl room, 2 eetlepels Grand Marnier, chocoladeschilfers (kan je met een mes van een blok chocolade afkrabben)  

BEREIDING :

Verwarm de boter en de room samen in een stenen kom in de microgolfoven.  Laat dit vrij warm worden, maar niet koken.

Voeg er dan de gebroken chocolade bij en roer goed om tot deze volledig gesmolten is.  Roer er nu nog de Grand Marnier door.

Laat het mengsel opstijven in de koelkast (ongeveer 2 uur).  Schep er dan met een koffielepel kleine porties van, en doe dit met een tweede koffielepel los.  Wentel nu door de chocoladeschilfers tot de truffel rondom bedekt is.

Laat de truffels daarna verder opstijven in de koelkast.

 

Serveersuggestie :  een truffeltje bij de koffie of thee

Variante : je kan de truffels bekleden met cacaopoeder, fijngestampte nootjes, geraspte kokosnoot, ...

Variante : je kan ze eventueel maken zonder Grand Marnier, of een andere drank gebruiken zoals rum, whisky, cognac ...

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina