_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Flan Caramel

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Flan caramel

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

Menu land en streek (Frankrijk - Loire)

 

Nagerecht

Eieren - Zuivelproducten - Nagerechten - Frankrijk

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1 l melk, 150 gr suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, karamelsaus.

BEREIDING :

Breng de melk aan de kook met de suiker en de vanillesuiker.  De eieren (eiwit  en dooier samen) opkloppen in een grote kom.  De kokende melk bij de opgeklopte eieren gieten en goed omroeren. 

De bodem van een stenen schotel bedekken met vloeibare karamelsaus en het eimengsel hierop gieten.

In een voorverwarmde oven van 180°, de schotel au bain marie gedurende 40 minuten laten bakken (halverwege, de temperatuur naar 150° verminderen).

Op een koele plaats zetten gedurende enkele uren alvorens op te dienen. 

 

Wijntip : een zoete dessertwijn (vb. een Muscat de Rivesaltes of Sainte-Croix-du-Mont)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina